Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Korábbi események

A 2008/2009-es tanév eseményei:

Madarak és Fák Napja

1906 óta a természet ünnepeként tartjuk számon május 10-ét, a Madarak és Fák Napját. Ez alkalomból Május 8-án az ötödik osztályosok a Sétakertben akadályversenyen vettek részt, ahol a természet felfedezésére vonatkozó feladatokat oldottak meg. A gyerekek a Föld Napján elültetett fák mellé virágokat is ültettek.

I. Zrínyi Művészeti Est

Május 5-én hagyományteremtő szándékkal a HSMK-ban tartottuk művészeti csoportjaink bemutatóját. A műsorban felléptek az iskola modertánc tanszakos növendékei, énekkara, mese- és versmondói, szakkörös tánc- és kangoo csoportja, színjátszói, valamint a Táncművészeti Főiskola Színház és Filmművészeti Egyetem tanárának, Sebestyén Csaba táncművésznek, koreográfusnak és táncpedagógusnak a tanítványai.

Területi tanulmányi verseny

Április 22-én immár 18. alkalommal rendezte meg iskolánk a Zala Megyei Pedagógiai Intézettel közösen az alsó tagozatos tanulók területi tanulmányi versenyét, amelyen 22 iskola 263 tanulója mérte össze tudását.

Zrínyis eredmények

Ügyeskedők kiállítás

A Medgyaszay Házban április 21-től április 30-ig volt megtekinthető az iskolánkban működő Ügyeskedők szakkör „Tavaszi varázs” című kiállítása. A fényképek a megnyitón készültek.

Faültetés

Április 21-én a Föld Napja alkalmából a Sétakertben iskolánk 5. osztályos tanulói két fát: egy bükkfát és egy virágos kőrist ültettek el. A faültetést a Zalaerdő ZRt, a Kaán Károly Egyesület és a Zrínyi Miklós Általános Iskola szervezte, és a Park Kft dolgozói segítettek.

II. Zrínyi Kupa

Április 17-én a Nagykanizsai Ifjúság Sakkoktatásáért Alapítvány segítségével második alkalommal rendeztük meg a Zrínyi Kupa sakkversenyt a város alsó tagozatos diákjai részére. A versenyen résztvevő több mint száz sakkozó gyermek három kategóriában mérte össze erejét. A három kategóriát az elsősök, másodikosok, valamint harmadik-negyedik osztályosok alkották együtt. A kategóriákban a fiúk és lányok egy mezőnyt alkottak, de a teljesítményük külön került értékelésre. A díjazottak érem és oklevél jutalomban részesültek.

Mesemondó verseny

Április 17-én tartottuk az iskolai mesemondó versenyt a Honvéd Kaszinóban. Az alsó tagozatos tanulók nagy érdeklődéssel hallgatták a szebbnél szebb meséket.

Kaán Károly verseny megyei forduló

Április 17-én a Múzeum téren Kaán Károly szobrának megkoszorúzásával vette kezdetét a Kaán Károly XVII. Országos Természet- és Környezetismereti Verseny Zala megyei fordulója, amely iskolánkban került megrendezésre.

1848/49 emlékezete

Március 13-án, pénteken a Honvéd Kaszinó dísztermében a 6. osztályosok ünnepi műsorával emlékeztünk az 1848/49-es szabadságharc és forradalom eseményeire.

1848-as könyvtári akadályverseny

Március 12-én, csütörtökön hat negyedik osztályos csapat vett részt a könyvtárban rendezett akadályversenyen. A hét állomásból álló feladatsorozattal az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk.

Szimultán sakk igazgató bácsival

Az alsós sakkszakkörösök kérésére szimultán sakk házi versenyt rendeztünk, ahol a gyerekek iskolánk igazgatójával játszhattak. A nagy küzdelemben egy döntetlen eredmény született, de a győztes ebben az évben is az igazgató bácsi lett.

Szavalóverseny

Március 2-án, hétfőn tartottuk házi szavalóversenyünket alsó tagozatos tanulók részére. A rendezvény meghívott vendége, és egyben a zsűri elnöke Horváth István volt.

Felsős farsang

Február 6-án, pénteken délután tartottuk a felső tagozatosok farsangi bálját.

Alsós farsang

Február 7-én, szombaton délután került megrendezésre az alsó tagozatosok farsangi bálja. A jelmezes felvonulást táncverseny és tombolahúzás követte. Arcfestésre és számítógépes játékra is volt lehetőség, és a gyerekek különböző tornaszereket is kipróbálhattak.

Karácsonyi hangverseny

A szeretet ünnepét köszöntő hagyományos ünnepi műsorunkat december 18-án tartottuk tanulóinknak az Alsó templomban. A szülők december 19-én tekinthették meg a színvonalas hangversenyt és irodalmi összeállítást. Az ünnepi készülődés jegyében az Erzsébet téren a gyerekek egyedi ajándékokat készíthettek.

Adventi gyertyagyújtás

Iskolánkban kedves hagyománnyá vált az adventi gyertyagyújtás. Az adventi várakozás hetei alatt az alsós osztályok műsorral ajándékozták meg egymást. A 2. b osztályosok a decemberi ünnepkörből a Luca naphoz kapcsolódó népszokásokat mutatták be.

Mikulásváró foglalkozás óvodásoknak

December 3-án Mikulásváró kézműves foglalkozáson vehettek részt a nagycsoportos óvodások, ahol megismerkedtek a leendő elsős tanító nénikkel is.

Norvég vendégek

A norvégiai Holmestrandban lévő partneriskolával 2000. óta van kapcsolata az intézményünknek, három évig pedig együtt dolgoztunk egy Comenius iskola-együttműködési projektben. November 24-től 27-ig 11 norvég pedagógus látogatott intézményünkbe. Céljuk volt, hogy közelebbről megismerkedjenek a magyar művészeti oktatással, kiemelten a Kodály-módszerrel.

Halloween buli

November 21-én tartottuk a felső tagozatosok Halloween buliját.

Koszorúzás Csáktornyán

November 18-án Csáktornyán iskolánk képviselői is részt vettek névadónk, Zrínyi Miklós halálának évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, majd megkoszorúzták a tragikus vadászbaleset helyszínén, Kursanecben állított emlékművet.

Megemlékezés 1956-ról

A nyolcadik osztályosok ünnepi műsorával az 1956-os szabadságharcra és forradalomra emlékeztünk.

Óvónők látogatása

Október 22-én az első osztályosokat egykori óvónőik látogatták meg a tanítási órákon. Az óvónők a gyermekek iskolai munkájának kezdő szakaszába nyertek bepillantást. A szakmai beszélgetéseken lehetőség nyílt a pedagógusok között a tapasztalatok átadására, és szó esett az együttműködés, kapcsolattartás további lehetőségeiről is.

Tantestületi kirándulás

Október 17-18-án a tantestületi kiránduláson Sopronban, majd Bécsben jártunk. Megnéztük a Schönbrunni Kastélyt, majd kedves idegenvezetőnk kalauzolásával Bécs belvárosában sétáltunk.

Budapesti kirándulás

Október 9-én iskolánk nyolcadik osztályosainak csoportja tanulmányi kiránduláson vett részt. Először megtekintették a pákozdi csata emlékművét, és az ugyanitt található magyar békefenntartók emlékművét. Az utazás során a gyerekek bepillanthattak a Velencei-tó nádi világába is. Budapesten a Természettudományi Múzeum kiállításait, a Bazilikát, a Parlamentet és az itt látható koronázási ékszereket, majd a népszerű Bodies kiállítást nézték meg.

Kutyás bemutató

Október 3-án az állatok világnapja alkalmából szervezett rendőrkutya bemutatón vettek részt iskolánk tanulói. A gyerekek ízelítőt kaptak abból, hogyan dolgozik együtt a rendőr a kutyával. Néhány bátor jelentkező aktívan is közreműködött a bemutatón. Megtanultuk azt is, hogy "Ahogyan bánunk az állatokkal, az megmutatja, milyen emberek vagyunk".

Részvétel a Vasemberke Kupán

Szeptember 19-én 10 fős csapatunk vett részt a Városi DÖK és a Polgármesteri Hivatal Művelődési- és Sportosztálya által rendezett Vasemberke Kupán.

Projekt óra a Kis-Balatonnál

Szeptember 18-án a 7. c osztály tanulói projekt óra keretében ismerkedtek a Kis-Balatonnal. Három fős csoportokban dolgoztak, a kirándulás után a látottakat beszámolóban rögzítették.

Tanévnyitó

Augusztus 31-én tartottuk a 2008/2009-es tanév évnyitó ünnepségét.