Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Események


(Az előző tanév eseményeit ld. a "Korábbi események" menüpont alatt.)
Újabb eseményeken készült fényképek megtekinthetők új honlapunkon: www.zrinyink.hu

1848/49 eseményeihez kapcsolódó könyvtári délután

Ünnepi műsor március 15. emlékére

Szavalóverseny

Március 2-án, kedden rendeztük az alsó tagozatosok iskolai versmondó versenyét. Az esemény vendége volt szlovén partneriskolánk, a Göntérházi Kétnyelvű Általános Iskola igazgatónője, egy tanárnője és két tanulója.

Óvodások látogatása

Február 23-án, 24-én és 25-én a város és a városkörnyék több óvodájából látogattak el a nagycsoportosok iskolánkba. Ismerkedtek a leendő első osztályos tanítókkal, akik játékos feladatokkal keltették fel a gyerekek érdeklődését az iskola iránt.

Alsós farsang

Február 13-án, szombaton tartottuk az alsós farsangi bált. A jelmezes felvonulás után táncverseny következett, majd a gyerekek zsákbamacskát vehettek és kipróbálhatták a célbadobást, az arcfestést, a számítógépes játékokat. A tombolahúzás után kötetlen tánc zárta a jó hangulatú mulatságot.

Felsős farsang

Február 12-én, pénteken délután került megrendezésre a felsős farsang. A bált a kangoosok műsora, a 8. c osztályosok koreográfiája, és a 7. b osztályos lányok produkciója színesítette.

Játékos sportnap

Január 30-án, szombaton a leendő iskolásokat és szüleiket vártuk iskolánkba, egy játékos sportnapra. Vendégeink megismerkedhettek az iskolával, ízelítőt kaptak moderntánc csoportjaink munkájából, a gyerekek kipróbálták sportszereinket és a sorversenyekben összemérhették ügyességüket.

Misi mókus vetélkedő

Tersánszky Józsi Jenő Misi mókus című meseregényéből rendeztünk vetélkedőt január 25-én, hétfőn a könyvtárban. A vetélkedőn hat harmadik osztályos csapat vett részt.

Habakuk Bábszínház

December 17-én a soproni Habakuk Bábszínház a Diótörő című darabot adta elő alsó tagozatos tanulóinknak. A rendezvénynek a Halis István Városi Könyvtár adott otthont.

Adventi gyertyagyújtás

Iskolánkban kedves hagyománnyá vált az adventi gyertyagyújtás. Az adventi várakozás hetei alatt az alsós osztályok műsorral ajándékozták meg egymást.

Mikulások az iskolában

A Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályával közös rendezvényként iskolánk első és második osztályos tanulóihoz látogatott a "rendőrmikulás". Az ajándékok mellett a gyerekek hasznos ismereteket szerezhettek a gyalogos és biciklis közlekedéssel kapcsolatban. Az alsó tagozatos gyerekekhez saját Mikulásunk is bekopogtatott krampuszaival.

Mikulásváró kézműves foglalkozás

December 2-án Mikulásváró kézműves foglalkozáson vehettek részt a nagycsoportos óvodások. Miközben sok szép ajándékot készítettek, megismerkedhettek a leendő első osztályos tanító nénikkel is.

Bemutató tanítás

November 4-én Mester Miklósné, az Apáczai Kiadó tankönyvszerzője tartott bemutató környezetismeret órát negyedik osztályosoknak.

Megemlékezés 1956-ról

A nyolcadik osztályosok ünnepi műsorával az 1956-os szabadságharcra és forradalomra emlékeztünk.

Óvónők látogatása

Október 22-én a korábbi hagyományoknak megfelelően a város óvodáiból iskolánkba kerülő gyerekek óvónői figyelemmel kísérhették a tanulók beilleszkedését, fejlődését. A tanórák megtekintése után szakmai megbeszélésre nyílt lehetőség.

Színházlátogatás

Október 20-án Zalaegerszegre, a Hevesi Sándor Színházba látogathattak el azok az 1-5. évfolyamos tanulók, akik szorgalmukkal és jó magaviseletükkel ezt kiérdemelték. Az előadás után a gyerekek felmehettek a színpadra, és bepillantást nyertek a színház kulisszatitkaiba is.

Állatok világnapja

<< Előző (3. oldal)
/7
Következő >> (5. oldal)